aturcara ijtima' 9 10 11 12 july..09

9 Julai 2009 – KHAMIS
Asar : tetamu mula masuk ke tapak perhimpunan
- Selepas Solat Asar : Ceramah Umum
- Selepas Solat Maghrib : Ceramah Umum
- Selepas Ceramah : Solat Isyak
10 Julai 2009 – JUMAAT
- Selepas Solat : Subuh Ceramah Umum
- 10.00 pg – 12.00 tgh : Bacaan Kitab Hadith (Taklim)
- Solat Jumaat
- Selepas Solat Asar
1. Ceramah Umum
2. Program untuk Pelajar Madrasah
- Selepas Solat Maghrib : Ceramah Umum
- Selepas Ceramah : Solat Isyak
- Selepas Solat Subuh : Ceramah Umum
11 Julai 2009 – SABTU
- 10.00 pg – 12.30 tgh : Bacaan Kitab Hadith (Taklim)
1. Program Untuk Ulama
2. Program untuk Khawas(orang kenamaan
3. Program untuk Pelajar
- Selepas Solat Asar : Ceramah Umum
- Selepas Solat Maghrib : Ceramah Umum
- Selepas Ceramah : Solat Isyak
- Selepas Solat Subuh : Ceramah Pendek
12 Julai 2009 - AHAD
- 9.30 pg – 12.30 (Sebelum Zuhur)
1. Nasihat Untuk Jemaah Yng Keluar Dan Musafahah
2. Doa Penutup Ijtimak
- Selepas Asar : Nasihat khas untuk Jemaah Khidmat semasa ijtimak.
tamat.
Bagi sesiapa yang datang dengan kenderaan masing-masing; dinasihatkan agar parking kenderaan di tempat yang disediakan iaitu di Sepang F1 (Lumba Kereta ) ada orang berkhidmat di tapak Parking kenderaan; Mereka ditugaskan bagi menjaga kenderaan tetamu. Dan disitu juga disediakan; Kenderaan (shuttle) ; percuma; daripada Tempat Parking ke Medan Perhimpunan.
Bagi sesiapa yang datang dengan komuter; singgah di stesyen NILAI, di sana juga ada SHUTTLE untuk ambil orang untuk ke medan Istimak.

istimak...


Perhimpunan Tabligh Terbesar Takbir!!!

Satu perhimpunan Tabligh terbesar bakal diadakan di kawasan lapang berhampiran Kuarters KLIA, Nilai Negeri Sembilan. Dijangkakan seramai 150,000 orang Tabligh dari seluruh dunia akan berkumpul di sana pada pertengahan Julai 2009 nanti. Ketika ini, aktiviti pembinaan dan penyelenggaraan penempatan untuk bakal jemaah sedang giat dijalankan.Perhimpunan Tabligh Sedunia ini juga telah diberi kelulusan berhimpun oleh Kerajaan Malaysia Adalah menjadi harapan kami agar para jemaah Tabligh tidaklah mengabaikan tanggungjawab hakiki mereka ketika menghadiri perhimpunan ini; dan warga n9futbol turut mengalukan kehadiran para Tabligh dari seluruh dunia ke Nilai, Negeri Sembilan Darul Khusus.m
Dijemput semua muslimin-muslimat menghadiri ijtimak Tabligh dunia yang akan diadakan pada 9 hingga 12 Julai ini di kat masjid kuarters klia bandar ENSTEK dekat trek F1, Sepang. Ijtimak (perhimpunan) ni jarang-jarang diadakan di Malaysia dan kali terakhir yang aku ingat diadakan di Meru, Klang lebih kurang 15 tahun yang lalu.Ijtimak Tabligh adalah perhimpunan orang Islam terbesar kedua terbesar selepas ibadah Haji di Mekah iaitu di Tongi, Bangladesh.Sesiapa yang berkelapangan , dijemput ke sana untuk merasakan suasana iman dan amal yang berbeza iaitu bersolat berjemaahsecara besar-besaran memohon hidayat dan rahmat dari ALLAH swt. Selain dari itu, beribu-ribu para pendakwah akan dikeluarkan di Jalan ALLAH untuk mendakwahkan kebesaran ALLAH SWT serta mengajak semua muslimin-muslimat kembali mengamalkan ajaran Islam dengan mentaati perintah ALLAH dan mengamalkan sunnah baginda Rasullulah swt. Aku difahamkan ada disebahagian setesen bas menyediakan perkhidmatan bas terus ke tapak ijtimak tersebut. Oleh itu, marilah sama-sama kita mengimarahkan majlis tersebut semoga ALLAH SWT MEMBERKATI kita semua muslimin muslimat dengan rahmahnya. AMIN !!!!!
 

My Blog List

Term of Use

Islam World Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino